Keszthelyi Túravitorlás Club
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Elérhetőség

Elnök : Gárdos Péter   

Levél: Keszthelyi Túravitorlás Club.8360.Keszthely. Madách u.4  

Titkár: Bozsár Józsefné

Telefon: 06-20-3680-222

E-mail: bozsgabi@gmail.com

 

 
Linkek
 
A KTC kikötőhasználatának jogállása
 
A K.T.C. története

A Keszthelyi Túravitorlás Club /KTC/ története.

1978 .  az Alapitás éve.

 

Keszthelyen egyre több túravitorlás jelent meg a nádöblök mélyén, és a Helikon Hotel előtt, a szabad vízen. Megszűntek a vállalati vitorlázó szakosztályok,   és. a hajókat  elérhető áron lehetett megvásárolni.

 

Népszerűvé vált a szabadidő sport kategóriába tartozó vízi túrázás.

Egyre többen építettek maguknak vitorlást. Már lehetett vásárolni sablont, műgyantát ,üvegszövetet stb.

 

Közismert, hogy ebben az időben még igazolni kellett az indulást egy bizonyos számú versenyen, hogy a tulajdonos mentesüljön az igen magas vízi járműadótól.

 

Az egyéni vitorlázókból alakult csoport tájékozódott – hogyan lehetne Keszthelyen önálló kikötővel és vízi teleppel rendelkező vitorlás túraklubot létesíteni?

 

Ennek következménye lett az alakuló  megbeszélés, melyen az érintett vitorlázókon kívül még  megjelentek :  az akkori  MVSZ elnök ,  TVSK elnök ,  a Balatonalmádi Építők SC.-  edzője és a Keszthelyi Sporthivatal munkatársa is. Az ötletet Keszthely Város vezetése is támogatta.

 

A közös összefogás eredményeként 1978 szeptemberében 38 taggal megalakult a KTC  előd. szervezete , a  Túravitorlás Sportklub Zala megyei Szakosztálya.

 

Az utánpótlás neveléshez, kis méretű vitorlásokat - az  oktatáshoz . motorost ,  az eszközök elhelyezéséhez faházat ,  juttatott tartós használatra az induló szakosztálynak. Három tagunk elvégezte a Túravezetői tanfolyamot.

Megkezdték  cca. 50 fő felkészítését a sportcélú vitorlás kishajó vezetői vizsgára. / a növendékek egy része klubtag lett. Többen eredményes versenyzőkké váltak. /

 

Nekifogtunk a közös munkának, és a kijelölt vízparti területen,  - korábban építési törmelék lerakóhely volt - 1980 tavaszára elkészült    a tagok kétkezi munkájából , és anyagi hozzájárulásából  a mai vízi telep  kezdeti formája . Lekerített területet jelentett fa épülettel,  bójakikötővel ,  és  sólyával.

1982.-re elkészült ugyan csak társadalmi munkával, a telep áram- víz és csatorna hálózata ,  és felépült a vizes blokk is

 

.1985. A szakosztály kölcsönös megegyezéssel kiválik az TVSK- ból, és önálló sportegyesületté alakult - Keszthelyi Túravitorlás Club - néven. Elindult az aktív sporttevékenység.

 

1982-91 között kilenc alkalommal, a klub adott kikötőt és táborhelyet  a Zala  m. TBSZ Vizitúra Bizottsága szervezésében megtartott  Nemzetközi  Balatoni  kajak-kenu és vitorlás kishajó Túrának, és részt vállalt a rendezésből  /  150 fös rendezvény /

 

A jogelőd TVSK.- mint rendező lehozta Keszthelyre a Balaton egyik legnagyobb túraversenyét, a Földvár –Keszthely versenyt, ami a mai napig Keszthely legnagyobb vízi eseménye.

 

A  KTC  2020.ig immá huszonnyolcadik alkalommal rendezi az István a Király elnevezésű vitorlás versenyt, mely elsősorban a keszthelyi-fonyódi térség nagyhajós vitorlázói részére adott és ad versenyzési lehetőséget.

 

1989 - 92:  a  KTC saját erőből , a volt keszthelyi Ládagyár üzemi csatornájából  kialakítja  saját kikötőjét, melyet 35 hajóhely  nagyságúra  fejleszt folyamatosan.

1993 - 95:  a  vízi telep végleges kialakítása .Jelenleg  büfé , melegvizes  zuhanyzók, toalett és vizesblokk, térvilágítás , nyári konyha ,szabadtéri tűzhely , árboc  és vitorlatároló ,táborozásra alkalmas zöldterület áll a tagság rendelkezésére.

A vízi telep státusza, a Keszthelyi Önkormányzattal és a Balatoni Vízügyi Kirendeltséggel és a Keszthelyi Yacht klubbal  megkötött bérleti megállapodások formájában rendezett.AÍ Zm.Cégbíróságnál bejegyzett  Sport Club . Adó számmal és Bankszámlával rendelkezik. Önfenntartó  szervezet.

 

A KTC alapitó tagjai és a 2018 novemberi Közgyűlés  úgy döntött , hogy itt az ideje a fiatalításnak.

Ez részben megtörtént azzal . hogy 2018 novemberétől - egy generécióval fiatalabb  Elnökség vette át

a KTC vezetését

Ismertetett céljuk , hogy megkönnyitsék a fiatalok klub taggá válásának  lehetöségét

és ezzel együtt előmozditsák a klub  életébe .  a szervezett   TÚRA és VERSENY   Vitorlázást .

 

 

 

 Keszthely.2020-szeptember

 

 

 Szerkesztette:

 

Dombi László Gyula   alapító tag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Óra
 
Nézettség
Indulás: 2006-07-19
 
Naptár
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!